" /> Marianne's Hof | Voeding

Vergeten groenten 

Niets zo gezond als groente eten uit eigen tuin. Wat is nou leuker dan een zaadje in de grond stoppen en er een kropje sla voor terug te krijgen? Reeds enkele jaren verbouw ik mijn eigen groenten en daar maak ik de heerlijkste gerechten mee. Zo vanuit de tuin de keuken in, onbespoten en niet dagen onderweg naar de supermarkt. Alle plantenenergie nog in de plant. Ook groenten waarvan ik het bestaan allang vergeten was, bijvoorbeeld groenlof, raapsteeltjes of winterpostelein. In de oude kookboeken van mijn oma vond ik nog recepten.

Enige tijd geleden kwam ik het boekje “Gronings Eten” van Hans Donderwinkel tegen. Daar staan heel veel Groningse streekgerechten in, ook met vergeten groenten. U kunt het bij me bestellen.

Neem contact op

Vergeten fruit 

In onze boomgaard staan fruitbomen van hele oude, Noord-Nederlandse rassen waaronder de Groninger Kroon, de Juttepeer, de Zoete Ermgard, de Bramleys Seedling, enz, enz. . Deze rassen stonden op het punt om te verdwijnen omdat veel hoogstamboomgaarden waarin ze voorkwamen met subsidie gerooid zijn. Het was niet meer rendabel om die boomgaarden in stand te houden. Hoe jammer was dat. Ik heb me verdiept in deze oude rassen en geprobeerd zo veel mogelijk van deze bomen in onze boomgaard te planten. Momenteel heb ik peren, appels, pruimen, kersen, perziken, mispels, een kweepeer en een walnoot in de boomgaard staan. Ook hiervan maak ik de lekkerste dingen. Appelmoes van de Bramleys Seedling echt heel lekker, daar kan geen potje uit de supermarkt tegen op

Neem contact op

Streekproducten

Omdat ik vaak teveel groente en fruit heb ben ik in 2013 een groentestalletje aan de weg begonnen. Weggooien is zonde. Het lijkt zo te zijn dat mensen het leuk vinden om direct van de producent te kopen. Dus wederom geen lange weg naar de supermarkt maar kopen bij de bron. Momenteel verkoop ik onder de naam MARIANNE’S echte, verse streekproducten.

Neem contact op

Geïnteresseerd? Kom langs voor een kop koffie!

Wil je meer weten of kennismakingsgesprek? Neem gerust contact op!